Sunday, August 10, 2014

Мото Терапия 2014, част 3



Ден 5 ти, Arches National Park.

Преди 7 месеца, когато пътуването беше в съвсем работен вариант се обърнах за съвет в един туристически форум, какво трябва да се види в Юта за 3 дни. Получих 10 отговора, 8 от които бяха препоръки изобщо да не тръгваме за толкова кратко време. Че времето не беше достатъчно беше ясно, всъщност целия трип беше 10 дни, но половината от тях бяха по магистралите в царевицата.
Първата половина на деня щяхме да прекараме в Арките.
Повечето от местата които искахме да посетиме бяха отдалечени от пътя и единствения начин да се стигне до там беше на собствен ход, това отнемаше време, но в карайна сметка, нали за това бяхме там.
Предстоеше ни малко каране и доста ходене. Излизането от асфалтираните пътища с МПС е абсолютно забранено, от една страна заради сигурността на стотиците туристи, от друга да се запазят малките пустинни растения.
За целта, използвайки подробна карта  се спряхме на няколко точки от които след не много дълг преход трябваше да достигнем до малка част от задължителните за туриста места в парка.
Месеците преди пътуването бях гледал доста снимки и клипове за местата които планирахме да посетим. Това което се откри пред нас през следващите 2 дни обаче ме завари напълно неподготвен. Имах чуството, че се намирам на друга планета. Невероятните скални форми и убийствените цветове не могат да се опишат с думи, това трябва да се види.




























































Към 2 отидохме до Моаб, където хапнахме и се отправихме към Dead Horse Point.
Лунният пейзаж, огромните каньони и Colorado River извиваща се в подкова ни смаяха. Най-долните слоеве са над 280 000 000 години, най-горните само на 170 000 000.
Това беше един от моментите в който човек просто трябва да замълчи и да свали шапка/каска пред природата…




















Към 6 и нещо бяхме отново в Моаб, минахме през магазина и заредихме храна и напитки за вечерта.
Този ден термометъра отчете 112 градуса. Сигурно изпих над 8 литра вода.


За част 4 клик ТУК






No comments:

Post a Comment